KALİTE GÜVENCE VE AKREDİTASYON KOMİSYONU
- Kalite yönetim sistemi gerekliliklerini yerine getirmek, düzeltici ve önleyici faaliyetleri talep etmek, başlatmak ve takip etmek.
- Fakülte Kalite ve Akreditasyon Kurullarının kararları doğrultusunda çalışmaları organize etmek ve takip etmek.
- Bölüm Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantılara katılarak akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi almak ve paylaşmak.
- Ulusal ve uluslararası mevzuatı takip ederek akreditasyon süreçlerini güncel tutmak.
- Diğer bölüm komisyonları ile bilgi alışverişi içinde olarak koordineli bir şekilde çalışmak.
- Üniversitenin Kalite Koordinatörlüğü ile işbirliği içinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin kalitesinin geliştirilmesi için kalite yönetim sistemi gerekliliklerini yerine getirmek ve düzeltici ve önleyici faaliyetleri takip etmek.
EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU
- Programın eğitim-öğretim amaçlarına ulaşmasını sağlamak için gerekli düzenleme ve güncellemeleri yapmak.
- Gerçekleştirilen iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını ilgili bölüm ve fakülte komisyonlarına sunmak.
- Yurt içi ve yurt dışındaki diğer üniversitelerde sunulan ders programlarını takip etmek. Takip edilen ders programlarıyla ilgili Bölüm Başkanına bilgi sağlayarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak.
- Ders müfredatını, anket ve öneriler doğrultusunda düzenlemek. Bölümdeki ders ve yük dağılımını kontrol etmek.
ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME KOMİSYONU
- Üniversitenin stratejik planıyla uyumlu olarak araştırma stratejisi ve hedeflerini analiz ederek, yapılacak geliştirme ve iyileştirmeleri belirlemek ve uygulamak.
- Araştırmaların yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma hedefleriyle ilişkisini analiz etmek ve gerektiğinde ilgili analizleri yaparak bölümü bilgilendirmek.
- Araştırma kaynaklarını değerlendirmek ve iyileştirmeler üzerinde çalışmak.
- Lisansüstü eğitim sürecini ve eğitimin performansını izlemek ve geliştirmek için çalışmalarda bulunmak.
- Öğretim elemanlarının araştırma yetkinliğini geliştirmek için gerekli destek ve imkanları sağlamak.
- Araştırma performansını değerlendirmek ve iyileştirmeler üzerinde çalışmak.
- Bölümün araştırma faaliyetlerini etkinleştirmek ve yenilikçi projelerin geliştirilmesine destek olmak.
TOPLUMSAL KATKI KOMİSYONU
- Bölümün toplumsal katkı stratejisini paydaşlarla etkileşimi ve toplumsal hizmet kalitesini geliştirme ilkesi doğrultusunda gözden geçirerek gerekli değerlendirmeleri ve analizleri yapmak.
- Bölümün toplumsal katkı kaynaklarını analiz ederek toplumsal etkileşim ve iletişim için etkin stratejiler geliştirmek ve uygulamak.
- Toplumsal katkı projeleri için iş birliği yapılabilecek paydaşlarla iletişim kurmak ve ortak yapılabilecek çalışmaları değerlendirmek.
- Yapılabilecek toplumsal katkı faaliyetleri ve bu faaliyetlerin sonuçlarına ilişkin raporları hazırlamak.
ULUSLARARASILAŞMA KOMİSYONU
- Uluslararası saygınlığa sahip ve girişimci bir bölüm olmayı misyonu doğrultusunda, uluslararasılaşmanın eğitim-öğretim, araştırma, toplumsal katkı ve öğrenci deneyimi kalitesini artırma ilkelerini hedef alarak üniversite stratejik planında yer alan uluslararasılaşma politikalarını gerçekleştirmek ve kültürlerarası etkileşim için fırsatlar sunan bir ortam oluşturmak.
- Kültürlerarası bilinci ve farkındalığı geliştirecek uluslararası sosyal ve bilimsel faaliyetleri takip ederek öğrencileri bu faaliyetler hakkında bilgilendirmek.
- Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ile işbirliği içinde çalışarak uluslararasılaşma faaliyetlerini koordine etmek.
- Öğrencilerin ve akademik personelin ikili anlaşmalar hakkında bilgilendirilmesini sağlamak ve uluslararasılaşma faaliyetlerinin performansını izlemek ve iyileştirmek.
YÖNETİM SİSTEMİ KOMİSYONU
- Yönetim sistemi işleyişini analiz etmek ve ilgili organizasyon şemalarını hazırlamak.
- Yönetim Sistemi komisyonunun politikaları arasında bulunan Öz Değerlendirme ve Akreditasyon Veri Sistemi ve Bölüm internet sitesi gibi çevrimiçi kaynakların güncelliğini sağlamak ve kontrol etmek.
- Görevlendirme kriterlerinin belirlenmesi ve uygulanması sürecinde, gönüllülük esasına dayalı olarak eşit ve adil görev dağılımının sağlanmasını koordine etmek.
- Finans, altyapı, insan kaynakları gibi kaynakların analizini yaparak bu kaynakların dağılımını ve kullanımını koordine etmek.
- Bölümün yönetim sistemi ile ilgili süreçlerin düzenli olarak gözden geçirilmesi ve iyileştirme önerilerinin geliştirilmesini sağlamak.
- Yönetim sistemi politikalarının etkin bir şekilde iletilmesi ve uygulanmasını sağlamak için ilgili taraflarla koordinasyon sağlamak.
- Yönetim sistemi performansının izlenmesi ve raporlanması, gerekli durumlarda düzeltici ve önleyici faaliyetlerin başlatılmasını sağlamak.
İÇ PAYDAŞLAR KOMİSYONU
- İç paydaşları, duyurular ve toplantılar (çevrimiçi/yüzyüze) ile bilgilendirerek etkileşim sağlamak.
- İç Paydaşlarla etkin, sistematik ve hedefe yönelik bir etkileşim kurarak; eğitim, araştırma ve benzeri konularda paydaşların fikirlerine başvurmak.
- İç Paydaşların düşüncelerini; toplantılar, görüşmeler, anketler gibi çeşitli yöntemler kullanarak belirlemek.
- İç Paydaşlardan alınan görüşler neticesinde, bölümün güçlü, zayıf yönlerini belirlemek; edinilen sonuçları ilgili komisyonlarla paylaşmak.
DIŞ PAYDAŞLAR KOMİSYONU
- Üniversite birimlerinin faaliyet gösterdiği alanlardaki kamu ve özel sektördeki; kurum, kuruluş, meslek odaları ve mezunlar ile iletişim halinde olarak Dış Paydaşlar/Danışma Kurulunu belirlemek.
- Dış paydaşları, duyurular ve toplantılar (çevrimiçi/yüzyüze) ile bilgilendirerek etkileşim sağlamak.
- Dış Paydaşlarla etkin, sistematik ve hedefe yönelik bir etkileşim kurarak; eğitim, araştırma ve benzeri konularda paydaşların fikirlerine başvurmak.
- Dış Paydaşların düşüncelerini; toplantılar, görüşmeler, anketler gibi çeşitli yöntemler kullanarak belirlemek.
- Dış Paydaşlardan alınan görüşler neticesinde, bölümün güçlü, zayıf yönlerini belirlemek; edinilen sonuçları ilgili komisyonlarla paylaşmak.